Maak kennis met: Robert Kastelein

25-10-2022

Mijn naam is Robert Kastelein (1997) en sinds 2021 ben ik werkzaam als academic researcher aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, meer specifiek bij Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden (ESBL). Daarnaast ben ik twee dagen per week gedetacheerd bij Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) en schrijf ik annotaties bij jurisprudentie binnen de WOZ en lokale heffingen.

In mijn werkzaamheden haal ik veel energie uit het onderzoeken van fiscaal-juridische vraagstukken, het op papier zetten van mijn bevindingen en dat vervolgens middels publicatie en/of presentatie verkondigen aan degenen die ik daarmee kan helpen. De wisselwerking tussen academische theorie en (lokale) fiscale praktijk spreekt mij aan.

Vanuit deze onafhankelijke, wetenschappelijke positie neem ik deel aan de LVLB-jongerencommissie. Samen met andere jongeren hoop ik de ‘wereld van de lokale belastingen’ aantrekkelijk(er) te maken voor jong en oud, waardoor ons mooie vakgebied levendig kan blijven.

Deel dit bericht via

Initiatieven van de LVLB

LangeTermijnAgenda Belastingen

Voor de belastingsector van gemeenten en waterschappen biedt deze agenda een overzicht van de thema's, ontwikkelingen en initiatieven die op ons afkomen. Dit helpt ons om de komende vijf jaar te plannen en om in gesprek te zijn met onze partners binnen en buiten de overheid.

Ga naar website

LVLB WOZ Registratie

Deskundigen werkzaam in de WOZ die één of meerdere certificaten of diploma's hebben behaald kunnen zich registreren in dit LVLB WOZ register.

Ga naar website

Educatieplatform

Iedere belastingorganisatie werkt aan het bouwen en behouden van een sterk team, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. De LVLB heeft de door haar partners verzorgde cursussen en opleidingen bij elkaar gebracht om zo de leden te ondersteunen in het vinden van de juiste cursus of opleiding.

Ga naar website