Vacature projectleider belastingen

23-05-2024

Het openbaar lichaam Bonaire werkt aan een beter Bonaire. Dit kunnen we niet alleen. We zoeken gedreven mensen die samen met ons willen werken aan een toekomstbestendige werkomgeving. We staan voor nieuwe uitdagingen en daarbij hebben we jou nodig! Samen kunnen we bouwen aan een nog betere organisatie. Op die manier kunnen we onze inwoners beter bedienen.

Wat ga je doen
Als projectleider belastingen zorg je voor de coördinatie en aansturing van alle processen die te maken hebben met belastingaanslagen. Denk hierbij aan het optimaliseren van bestaande
processen, opstellen van periodieke managementrapportages en het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk binnen en buiten het openbaar lichaam Bonaire. Een belangrijk onderdeel van jouw functie is het zorgdragen van de dagelijkse aansturing van het team belastingen. Andere taken die je kan verwachten worden hieronder omschreven:

  • ​Leveren van een bijdrage aan het (belasting)beleid en aanpassing van wet- en regelgeving;
  • Optreden als heffingsspecialist en als adviseur/begeleider bij (complexe) fiscale vraagstukken;
  • Coördineren en bewaken het gehele proces van heffen en innen van eilandelijke belastingen en het opleggen van aanslagen;
  • Toezicht houden op de naleving van wet- en regelgeving;
  • Zorg dragen voor het afhandelen van bezwaar- en beroepszaken;​
  • Ondersteunen van het afdelingshoofd bij HR taken en de gesprekscyclus.

Wat zijn de eisen
Jij weet de perfecte balans te hanteren tussen mens- en resultaatgericht leiderschap. De basis
hiervoor wordt gelegd in vertrouwen en verantwoordelijkheid van jou en je team. Je kan je goed staande te houden in een politiek gevoelige omgeving en snapt hoe een ambtelijke organisatie werkt. Je bent een geboren bruggenbouwer en weet als geen ander hoe je als verbindende factor op kan treden tussen verschillende afdelingen. Dit alles met als doel om de huidige werkprocessen te verbeteren en in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen.

Ja! Ik wil deze baan!

​Ben jij nieuwsgierig geworden n.a.v. bovenstaande informatie? Je lees de volledige vacature incl. contactgegevens in de LVLB-community via onderstaande knop.

Deel dit bericht via

Initiatieven van de LVLB

Het nieuwe waarderen

Onder regie van de LVLB wordt het project 'secundaire objectkenmerken' uitgevoerd door projectleider Grard van der Zanden. Wil je de infographic zien? Klik dan op onderstaande knop 'ga naar website'! Heb je naar aanleiding van de infographic nog steeds vragen over het project, dan kan je Grard zelf benaderen. Zijn contactgegevens staan in de infographic.

Ga naar website

LangeTermijnAgenda Belastingen

Voor de belastingsector van gemeenten en waterschappen biedt deze agenda een overzicht van de thema's, ontwikkelingen en initiatieven die op ons afkomen. Dit helpt ons om de komende vijf jaar te plannen en om in gesprek te zijn met onze partners binnen en buiten de overheid.

Ga naar website

LVLB WOZ Registratie

Deskundigen werkzaam in de WOZ die één of meerdere certificaten of diploma's hebben behaald kunnen zich registreren in dit LVLB WOZ register.

Ga naar website

Educatieplatform

Iedere belastingorganisatie werkt aan het bouwen en behouden van een sterk team, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. De LVLB heeft de door haar partners verzorgde cursussen en opleidingen bij elkaar gebracht om zo de leden te ondersteunen in het vinden van de juiste cursus of opleiding.

Ga naar website