Invloed van coronamaatregelen op WOZ

18-11-2020

Het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden (ESBL) heeft in opdracht van de Waarderingskamer onderzocht in hoeverre de in de loop van 2020 door de Nederlandse overheid getroffen coronamaatregelen van invloed kunnen zijn op de komende WOZ-waardering in 2021.

De conclusie van dit memo is dat als gevolg van de huidige wettelijke systematiek van de Wet WOZ, gemeenten en uitvoeringsorganisaties slechts in uitzonderlijke gevallen de invloed van coronamaatregelen in 2020 tot uitdrukking kunnen laten komen in de WOZ-waardering van 2021.

Op verzoek van de Landelijke Vereniging voor Lokale Belastingen (LVLB) is het ESBL-memo samengevat in een korte versie, die u kunt benutten voor voorlichting aan uw bestuursleden of voor communicatie naar de belanghebbenden.

Bekijk hier de Samenvatting ESBL-memo Waarderingskamer t.b.v. LVLB

Deel dit bericht via

Initiatieven van de LVLB

Het nieuwe waarderen

Onder regie van de LVLB wordt het project 'secundaire objectkenmerken' uitgevoerd door projectleider Grard van der Zanden. Wil je de infographic zien? Klik dan op onderstaande knop 'ga naar website'! Heb je naar aanleiding van de infographic nog steeds vragen over het project, dan kan je Grard zelf benaderen. Zijn contactgegevens staan in de infographic.

Ga naar website

LangeTermijnAgenda Belastingen

Voor de belastingsector van gemeenten en waterschappen biedt deze agenda een overzicht van de thema's, ontwikkelingen en initiatieven die op ons afkomen. Dit helpt ons om de komende vijf jaar te plannen en om in gesprek te zijn met onze partners binnen en buiten de overheid.

Ga naar website

LVLB WOZ Registratie

Deskundigen werkzaam in de WOZ die één of meerdere certificaten of diploma's hebben behaald kunnen zich registreren in dit LVLB WOZ register.

Ga naar website

Educatieplatform

Iedere belastingorganisatie werkt aan het bouwen en behouden van een sterk team, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. De LVLB heeft de door haar partners verzorgde cursussen en opleidingen bij elkaar gebracht om zo de leden te ondersteunen in het vinden van de juiste cursus of opleiding.

Ga naar website