Jongeren on Tour 2.

02-07-2024

Terwijl de binnenstad van Deventer zich eind april aan het klaarmaken was voor een Koningsweekend, nam de Jongerencommissie plaats in het stadhuis. Onder genot van Deventer koek nam Lyan Westerik ons mee in het ontstaan van de DOWR. De Regionale Belastingsamenwerking DOWR verzorgt namelijk de aanslagoplegging en de uitvoering van de Wet WOZ voor de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Met een volle maag en meer kennis over de organisatie waar we te gast zijn, gaan we aan de slag. Hoe staat het er eigenlijk voor met de actiepunten die wij begin dit jaar bij de BSGW hebben opgesteld? Zeer goed! Onze agenda voor dit jaar krijgt steeds meer vorm en met veel plezier kunnen wij mededelen dat wij 28 juni een inhouse middag hebben georganiseerd bij de Belastingdienst en het Kadaster. Niet alleen voor jongeren die zijn aangesloten bij onze commissie, maar ook voor andere geïnteresseerden. Dus ben jij of ken jij een jongere die hier ook bij wilt zijn, meld je dan vooral aan via Semble of neem contact op met één van ons! Vrijdag 6 september zijn wij als commissie te gast in Zoetermeer, ook hier zullen tijdens het middagprogramma meer jongeren dan alleen onze leden welkom zijn! De voorbereidingen voor het geven van gastcolleges op middelbare scholen, Mbo’s en Hbo’s maar ook bij verenigingen zijn in volle gang. We kijken er naar uit om jongeren te informeren over ons mooie vakgebied en het werken bij de lagere overheden, maar ook een basis aan algemene kennis over belastingen en financiën mee te geven. Informeren en enthousiasmeren, maar ook bewustwording creëren, dat is onze insteek. Werken bij de lokale overheid is zeker voor jongeren interessant en er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden en kansen, zo laat ook het carrière pad van Jaimi van Essen als jonge wethouder zien. Jaimi is sinds begin 2024 wethouder in Deventer en daarvoor was hij vijf jaar wethouder in de gemeente Losser. Hij neemt ons mee in zijn ervaringen als jonge wethouder. We sluiten de dag af met een Hanzewandeling door het mooie centrum van Deventer. Een geslaagde dag en wij gaan met veel positieve energie door!

Van Jong, voor jong en oud!

Deel dit bericht via

Initiatieven van de LVLB

Het nieuwe waarderen

Onder regie van de LVLB wordt het project 'secundaire objectkenmerken' uitgevoerd door projectleider Grard van der Zanden. Wil je de infographic zien? Klik dan op onderstaande knop 'ga naar website'! Heb je naar aanleiding van de infographic nog steeds vragen over het project, dan kan je Grard zelf benaderen. Zijn contactgegevens staan in de infographic.

Ga naar website

LangeTermijnAgenda Belastingen

Voor de belastingsector van gemeenten en waterschappen biedt deze agenda een overzicht van de thema's, ontwikkelingen en initiatieven die op ons afkomen. Dit helpt ons om de komende vijf jaar te plannen en om in gesprek te zijn met onze partners binnen en buiten de overheid.

Ga naar website

LVLB WOZ Registratie

Deskundigen werkzaam in de WOZ die één of meerdere certificaten of diploma's hebben behaald kunnen zich registreren in dit LVLB WOZ register.

Ga naar website

Educatieplatform

Iedere belastingorganisatie werkt aan het bouwen en behouden van een sterk team, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. De LVLB heeft de door haar partners verzorgde cursussen en opleidingen bij elkaar gebracht om zo de leden te ondersteunen in het vinden van de juiste cursus of opleiding.

Ga naar website