Digitale toegang tot Rechtspraak inzake Lokale belastingen

13-06-2023

Dit artikel is in samenwerking met de Rechtspraak

Vanaf 26 juni kunnen burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) bij alle gerechtshoven in Nederland digitaal procederen in belastingzaken.

Vanaf 30 januari 2023 was het al mogelijk om digitaal Rijksbelastingzaken in te dienen bij alle gerechtshoven. Daar komen nu ook de lokale belastingzaken bij. Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak en altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten.

Via het beveiligde webportaal 'Mijn Rechtspraak' is digitaal procederen mogelijk in nieuwe en lopende lokale belastingzaken . Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via ‘Mijn Rechtspraak’ met DigiD (burgers); eHerkenning (organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (advocaten). Via inloggen digitale diensten Rechtspraak kunt u meer informatie lezen over de mogelijkheden om digitale toegang te organiseren.

Wilt u alvast kijken hoe het digitaal procederen werkt binnen de Rechtspraak dan kunt u via de volgende link de informatie vinden over digitaal procederen in hoger beroep.

Deel dit bericht via

Initiatieven van de LVLB

Het nieuwe waarderen

Onder regie van de LVLB wordt het project 'secundaire objectkenmerken' uitgevoerd door projectleider Grard van der Zanden. Wil je de infographic zien? Klik dan op onderstaande knop 'ga naar website'! Heb je naar aanleiding van de infographic nog steeds vragen over het project, dan kan je Grard zelf benaderen. Zijn contactgegevens staan in de infographic.

Ga naar website

LangeTermijnAgenda Belastingen

Voor de belastingsector van gemeenten en waterschappen biedt deze agenda een overzicht van de thema's, ontwikkelingen en initiatieven die op ons afkomen. Dit helpt ons om de komende vijf jaar te plannen en om in gesprek te zijn met onze partners binnen en buiten de overheid.

Ga naar website

LVLB WOZ Registratie

Deskundigen werkzaam in de WOZ die één of meerdere certificaten of diploma's hebben behaald kunnen zich registreren in dit LVLB WOZ register.

Ga naar website

Educatieplatform

Iedere belastingorganisatie werkt aan het bouwen en behouden van een sterk team, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. De LVLB heeft de door haar partners verzorgde cursussen en opleidingen bij elkaar gebracht om zo de leden te ondersteunen in het vinden van de juiste cursus of opleiding.

Ga naar website