taart

Jongeren on Tour deel 1.

02-07-2024

Een regenachtige vrijdag in Roermond, maar een bijeenkomst met een zeer zonnige uitkomst. Onder genot van Limburgse vlaai vergaderden wij, de jongerencommissie, op 16 februari bij de BsGW. De missie en visie werden besproken, want met de slogan “Van jong, voor jong en oud” willen we dit jaar ook écht iets gaan betekenen voor jong en oud. Plannen werden uitgestippeld en werkgroepjes werden gevormd. Werkzaam zijn als jonge ambtenaar binnen ons mooie vakgebied is uitdagend, interessant en bovenal leuk. We willen hierover graag meer informatie delen, bewustwording creëren en indirect ook werven voor werken binnen de lokale belastingen. Eén van onze doelen voor dit jaar is het geven van gastcolleges, maar ook als standhouder op een bedrijvendag staan. Daarnaast gaan we er hard voor werken om een netwerkbijeenkomst te organiseren voor jongeren (van de LVLB). We willen de verbinding leggen, maar deze verbinding ook behouden. Ander leuk nieuws is dat de jongerencommissie dit jaar voor het eerst is betrokken bij uitwerken van onderwerpen voor de LangeTermijnAgenda, inmiddels zijn de eerste onderwerpen hiervoor aangeleverd. Ons hoofddoel is en blijft jongeren aantrekken, zowel bij de LVLB als bij onze commissie. Natuurlijk is het LVLB-congres ook de revue gepasseerd en gaan wij op originele wijze onze deelsessie invullen. Het belooft een spannende manier van bruggen bouwen te worden, voor zowel jong als oud! Benieuwd hoe? We zien je graag op 30 mei tijdens onze deelsessie! Tenslotte, ben je benieuwd naar wie wij zijn, wat we doen en wat ons, als jongeren binnen de lokale belastingen, bezighoudt? Wij zijn namelijk wel heel benieuwd naar jou! Spreek ons op het congres of woon één van onze overleggen bij en laat ons je enthousiasmeren.

Deel dit bericht via

Initiatieven van de LVLB

Het nieuwe waarderen

Onder regie van de LVLB wordt het project 'secundaire objectkenmerken' uitgevoerd door projectleider Grard van der Zanden. Wil je de infographic zien? Klik dan op onderstaande knop 'ga naar website'! Heb je naar aanleiding van de infographic nog steeds vragen over het project, dan kan je Grard zelf benaderen. Zijn contactgegevens staan in de infographic.

Ga naar website

LangeTermijnAgenda Belastingen

Voor de belastingsector van gemeenten en waterschappen biedt deze agenda een overzicht van de thema's, ontwikkelingen en initiatieven die op ons afkomen. Dit helpt ons om de komende vijf jaar te plannen en om in gesprek te zijn met onze partners binnen en buiten de overheid.

Ga naar website

LVLB WOZ Registratie

Deskundigen werkzaam in de WOZ die één of meerdere certificaten of diploma's hebben behaald kunnen zich registreren in dit LVLB WOZ register.

Ga naar website

Educatieplatform

Iedere belastingorganisatie werkt aan het bouwen en behouden van een sterk team, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. De LVLB heeft de door haar partners verzorgde cursussen en opleidingen bij elkaar gebracht om zo de leden te ondersteunen in het vinden van de juiste cursus of opleiding.

Ga naar website